HET COLLECTIEF

Wij zijn Performancecollectief Non Creators Company, een Utrechts makersduo bestaande uit Rosita Segers en Max Laros.

Wij hebben elkaar leren kennen op de Acteursopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, waar wij in 2020 zijn afgestudeerd. 

In het tweede jaar van de toneelschool hebben wij voor het eerst samengewerkt aan een korte voorstelling, genaamd Voorland. Dit was een performance over de drang om de huidige wereld af te breken en een nieuwe op te bouwen. Naar aanleiding van die samenwerking hebben we besloten om in ons vierde jaar samen een afstudeervoorstelling te maken: Remembering Selves. Een voorstelling over de angst om vergeten te worden en de wil om iets achter te laten.

We werden begeleid door Anne Maike Mertens van Nineties Productions en hebben de voorstelling gespeeld op de HKU en op het ODAM ART festival.

In het najaar van 2021 hebben we onze eerste "eigen" productie, Spread the sadness - een missverkiezing van tranen, gespeeld op o.a. Fringe Amsterdam, Festival Tweetakt en in verschillende theaters door het land. In 2022 komen we nog een paar keer terug met de voorstelling.

Momenteel zijn we bezig met een vooronderzoek voor MOPPIEMOPPIEMOPPIEMOPPIEMOPPIEMOPPIEMOPPIEMOPPIEMOPPIEMOPPIE, de voorstelling die we in 2022 bij Festival Tweetakt gaan maken.

 

Ons werk is expressief en kleurrijk, beeldend en fysiek. We werken vrijwel altijd vanuit een thema of vraag en streven ernaar ons te laten verassen en inspireren tijdens een breed vooronderzoek. We zijn gefascineerd door de entertainment industrie, niet-alledaagse hobby's en glitter make-up.

We maken gelaagde, associatieve montagevoorstellingen waarbij we zoeken naar manieren om onze toeschouwer telkens weer op een andere manier te bereiken.

DSC_3120.JPG

Max Laros

Max Laros (23) is geboren in Den Haag. Tijdens zijn opleiding heeft hij stagegelopen in de voorstellingen Hanna van Hendrik onder regie van Liesbeth Coltof en in Hamlet van De Toneelmakerij onder regie van Paul Knieriem.

Daarnaast speelde hij ook een rol in Flikken Maastricht en gaat binnenkort draaien voor de film Capo di Famiglia III. Na zijn afstuderen speelde hij in De Familie van Nielie - Alleen Thuis van Theatergroep Kwatta. Momenteel speelt hij in OMG van Igor Vrebac / De Nieuwe Oost en in Classic Tour van Aluin.

Foto: Dagmar Ketelaers

DSC_3084_edited.jpg

Rosita Segers

Rosita Segers (23) is geboren in Den Bosch en opgegroeid in Limburg. Ze liep tijdens haar opleiding stage bij Het Filiaal Theatermakers in de voorstelling Back to Oz. Ook ontwikkelde ze samen met een klasgenoot de korte film Akela.

Direct na haar afstuderen is ze begonnen met draaien voor Zuipkeet, een nieuwe web-serie van Toneelgroep Maastricht, Pupkin en BNN waarin ze de hoofdrol vertolkt en speelt ze in De Familie van Nielie - Alleen Thuis van Theatergroep Kwatta. Naast theater is ze zich ook aan het ontwikkelen tot documentairemaker.

Foto: Dagmar Ketelaers