top of page

HET COLLECTIEF

Theatercollectief Non Creators Company (NCC) is een Utrechts makersduo bestaande uit Rosita Segers en Max Laros.
Wij hebben elkaar leren kennen op de Acteursopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, waar wij in 2020 zijn afgestudeerd. Van september 2024 tot september 2026 worden wij, is samenwerking met Theater Kikker en Dood Paard, ondersteund door de Nieuwe Makers Regeling van het Fonds Podiumkunsten.
 
NCC maakt associatieve, speelse en expressieve voorstellingen voor zowel jeugd als volwassenen. In de theaterzaal en op locatie laten we samen het kind in onszelf los. We zijn gefascineerd door grote emoties, onconventionele hobby’s, sicke trucs en glitter make-up (en bijna altijd speelt iemand wel even een dier).


Onze eigenzinnige voorstellingen zijn doordrongen van speelse absurditeit en humor. We zijn niet bang om vies, gemeen of lelijk te zijn.
We maken theater waarbij het publiek iets ziet en ervaart wat ze in het dagelijks leven niet ziet. Theater wat een gevoel overbrengt waar misschien geen woorden voor zijn. We voeren ons publiek mee naar momenten van opwinding en verwarring, schoonheid en lelijkheid. Met ons werk dagen we de kijker uit om een groot beroep doen op de verbeelding. Het is een uitnodiging om te geloven in dat wat onwaarschijnlijk lijkt. 

 

Rosita Segers

Rosita Segers (1997) is geboren in Den Bosch en opgegroeid in Limburg. Ze liep tijdens haar opleiding stage bij Het Filiaal in de voorstelling Back to Oz. Ook ontwikkelde ze de korte film AkelaDirect na haar afstuderen is ze begonnen met draaien voor Zuipkeet, een nieuwe web-serie van Toneelgroep Maastricht, Pupkin en BNN waarin ze de hoofdrol vertolkt.

Ze speelde bij gezelschappen als Kwatta, Aluin, Stdio 52nd en De Horde. Naast theater is ze zich ook aan het ontwikkelen tot documentairemaker.

Foto: Dagmar Ketelaers

Max Laros

Max Laros (1997) is geboren in Den Haag. Hij liep stage in de voorstellingen Hanna van Hendrik van Liesbeth Coltof en Hamlet van De Toneelmakerij. Na zijn afstuderen speelde hij bij gezelschappen als Kwatta, Igor Vrebac/DeNieuweOost, Aluin en NITE ensemble.

Ook speelde hij in series als Flikken Maastricht en Verborgen Verhalen en in verschillende korte (afstudeer)films.

In 22/23 was hij o.a. te zien in de familievoorstelling De regels van Floor, waarvoor hij werd genomineerd voor een Musical Award.

bottom of page