top of page

HET COLLECTIEF

Wij zijn Performancecollectief Non Creators Company (NCC), een Utrechts makersduo bestaande uit Rosita Segers en Max Laros.

Wij hebben elkaar leren kennen op de Acteursopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, waar wij in 2020 zijn afgestudeerd. 

NCC maakt gelaagde en “campy” montagevoorstellingen. Of zoals wij ze noemen: constellatievoorstellingen. We bouwen iets op uit losse componenten tot we een uiteindelijke samenstelling, de voorstelling hebben. Of zoals in de astronomie: verschillende losstaande sterren vormen samen een patroon, een beeld, een voorstelling.

Het vinden van die constellatie gaat altijd gepaard met zoektochten en pogingen. Die twee staan dan ook centraal in ons werk. Een zoektocht naar empathie en solidariteit in een individualiserende samenleving. Een poging om het publiek mee te voeren naar momenten van opwinding en verwarring, naar schoonheid en naar lelijkheid. Een poging om de zere plek te vinden in een maatschappij, individu of bij elkaar. Een poging tot overgave.

We delen een liefde én argwaan voor de invloed van mainstream popcultuur en het zoeken naar stabiliteit in een schijnwereld. We zijn gefascineerd door grote emoties, onconventionele hobby’s, manieren waarop mensen zichzelf vormgeven en tonen aan de buitenwereld en het overwinnen van schaamte. En glitter make-up.

DSC_3120.JPG

Max Laros

Max Laros (1997) is geboren in Den Haag. Hij liep stage in de voorstellingen Hanna van Hendrik van Liesbeth Coltof en Hamlet van De Toneelmakerij. Na zijn afstuderen speelde hij in o.a. De Familie van Nielie – Alleen Thuis van Kwatta, OMG van Igor Vrebac / DeNieuweOost en Classic Tour van Aluin. Ook speelde hij in series als Flikken Maastricht en Verborgen Verhalen en in verschillende korte (afstudeer)films.

Vanaf december 2022 is hij te zien in de theatervoorstelling De regels van Floor in regie van Naomi van der Linden.

Foto: Dagmar Ketelaers

DSC_3084_edited.jpg

Rosita Segers

Rosita Segers (1997) is geboren in Den Bosch en opgegroeid in Limburg. Ze liep tijdens haar opleiding stage bij Het Filiaal Theatermakers in de voorstelling Back to Oz. Ook ontwikkelde ze samen met een klasgenoot de korte film Akela.

Direct na haar afstuderen is ze begonnen met draaien voor Zuipkeet, een nieuwe web-serie van Toneelgroep Maastricht, Pupkin en BNN waarin ze de hoofdrol vertolkt en speelt ze in De Familie van Nielie - Alleen Thuis van Theatergroep Kwatta. Naast theater is ze zich ook aan het ontwikkelen tot documentairemaker.

Foto: Dagmar Ketelaers

bottom of page